Varför Nor-Lyx?


Det är konstigt att vi är ensamma om en låskonstruktion som inte repar dina vapen

Inte minst för att det borde vara en självklarhet. Sedan 1979 har vi förvarat vapen åt många av världens vapenägare på ett säkert och tryggt sätt. Alla våra vapenskåp är godkända av SBSC och certifierade enligt Svensk Brand- och säkerhetscertifiering SSF 3492, vilket är ett lagkrav. Våra vapenskåp är även certifierade enligt norsk, dansk, finsk och tysk säkerhetsstandard. Samtliga lås i NOR-LYX vapenskåp är certifierade enligt SS3880, vilket är ett krav för vapenförvaring i Sverige.

Vi utvecklar våra vapenskåp i samråd med svenska jägarkåren, för att du som vapenägare ska kunna hantera dina vapen och tillbehör på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt. Vi utvecklar ständigt nya idéer och lösningar för att göra vapenskåpen bättre, säkrare och tryggare för dig som vapenägare.

Över 40 år i branschen

Vi har utvecklat och tillverkat skåp sedan starten 1979, fler än 300 000 vapenskåp har vi hunnit tillverka. En av våra mest kända produkter är Värdeskåpet bakom uttagsautomaten Minuten. Vi tävlade med flera leverantörer om bästa säkerhet, konstruktion, design och funktion. Vi vann! Och nu har vi tagit Europas största order på Värdeskåp två gånger.

Vi skulle gärna berätta om vårt senaste tillbehör om det inte lät så illa. Men okey då: tut tut tut tut tut tut tut. Ungefär så, fast 110 decibel, låter det om någon som inte har kod eller nyckel till ditt vapenskåp skulle försöka komma åt dina vapen eller värdesaker.

Vårt patenterade haklås är ett av marknadens säkraste låssystem

Nu har vi tagit fram ett av marknadens säkraste låssystem kallat HL, vars konstruktion också minimerar risken för att få vapen och kläder förstörda. Detta är så mycket bättre skåp än det tidigare. Dessutom kan du få brandbox, elkodlås och larm som tillbehör, allt för att höja säkerheten.

Vårt designtänkande innefattar förstås inte bara funktion. Oavsett om du väljer den mer stilrena designen i stålgrå dekorplåt med trätak eller vår nya modell i allmogemålning är tiden förbi då du behövde gömma undan ditt skåp i en garderob.

Ett vapenskåp från NOR-LYX® är en investering för livet, därför kan det vara en god idé att tänka över dina framtida behov redan nu. Kommer du att utöka din vapensamling i framtiden? I så fall är det bra att satsa på ett större skåp som dessutom inte behöver bultas fast i golvet (gäller skåp över 150 kg) och därför kan flyttas utan att förstöra vare sig skåp eller golv. När du bestämt dig levereras ditt vapenskåp till din dörr. Det enda du behöver tänka på är att det finns en körbar väg (6 ton) och att ta hjälp av några vänner med inbärningen.

NOR-LYX vapenskåp är det Svenska originalet

Vi har under åren levererat mer än 300 000 vapenskåp. Vilket gör NOR-LYX till de mest använda och sålda skåpet på marknaden. Vi är marknadsledande inom säkerhet, innovation och design. Du kan känna dig trygg med ditt val.

Stor flexibilitet i samarbete med svenska jägarkåren och möbel designers har vi tillsammans utvecklat flexibla inredningar där man själv flyttar sin inredning som man vill ha den. Hyllplanen är flyttbara för att skapa flexibilitet. Insatser och hyllplan går lätt att plocka i eller ur, ja möjligheterna är många. Hyllinsatserna har väggar på sidorna som gör att inte lösa föremål faller ner och skadas eller skadar gevären. Detta är ett projekt ur vårt utvecklingsprogram "Design & funktion". HL6, HL12, HL1000 och HL2000 har en flexibel hyllinsats.

Svenska Jägarkåren

Sedan starten 1979 har vi utvecklat vapenskåp i samråd med svenska jägarkåren och därför erbjuder vi både hög säkerhet (alla våra vapenskåp är inte bara klassade och godkända enligt svensk standard, utan också enligt dansk, norsk, finsk och tysk) och lösningar med stor insikt om jägarens behov.

Haklåset mycket säkrare

Vi utvecklar hela tiden våra produkter och därför levereras våra skåp med det omtyckta, lättskötta och underhållsfria HL-låset. Haklåssystemet är mycket säkrare och skåpen får tunnare dörr som ger mer plats i skåpet och dessutom minskar risken att få de vapen, remmar och kläder som förvaras i skåpet att bli skadade eller förstörda.

Omställningsbart nyckellås

Vill man beställa en extra nyckel till vapenskåpet slipper man byta hela låset vilket är vanligt i andra vapenskåp.

Stor flexibilitet

I samarbete med svenska jägarkåren och möbeldesigners har vi tillsammans utvecklat flexibla inredningar där man själv flyttar sin inredning som man vill ha den. Hyllplanen är flyttbara för att skapa flexibilitet. Insatser och hyllplan går lätt att plocka i eller ur, ja möjligheterna är många. Hyllinsatserna har väggar på sidorna som gör att inte lösa föremål faller ner och skadas eller skadar gevären. Detta är ett projekt ur vårt utvecklingsprogram ”Design & funktion”.

Vi kan nu erbjuda valfriheten att placera en flexibel hyllinsats i vapenskåpet på vänster eller höger sida om vapnen. Detta underlättar för dig som är vänster- eller högerhänt. Gäller modellerna HL6, HL12, HL1000 och HL2000.

Det har varit mycket uppskattat av användaren som slipper köpa ett större skåp när vapengarderoben växer. Nu kan du se en film om skåpets flexibilitet.Design

Vårt designtänkande innefattar förstås inte bara funktion. Oavsett om du väljer den mer stilrena designen i stålgrå dekorplåt med trätak eller vår nya modell i allmogemålning är tiden förbi då du behöver gömma undan ditt skåp i en garderob.

Leverans hem

När du beställt ditt NOR-LYX© vapenskåp levereras det hem och lastas av vid leveransadressen. Det enda du behöver tänka på är att det finns en körbar väg (6 ton) och att du tar hjälp av några vänner med inbärningen. Resten löser vi. Vi skickar ett SMS när leveransen lämnar vårt lager. Du får även en tracking-länk till din e-post där du kan följa skåpet, hela vägen hem!

3-års garanti

Vi har 3 års garanti på alla delar på skåpet. Vi har hjälpt ett antal kunder genom åren att öppna ett skåplås som gått i baklås och det kan kosta lika mycket som ett nytt vapenskåp eller mer. De flesta lämnar bara 12 månaders garanti på lås och skåp. Vi på NOR-LYX lämnar 3 år.


Förr och nu

Förr!

Det var några år sedan, som vapenskåpen hade
kolvlåsningssystem. Dörrarna var tunga för
att kolvarna skulle få plats och minskade
utrymmet inne i vapenskåpet.

Däremellan!

Nästa steg i utvecklingen blev GTI-låset som hade många fördelar jämfört med tidigare kolvlåsningssytem. Det blev större utrymme i skåpen men GTI-låsen med sina gripklor kunde skrapa dyrbara vapen och ibland förstöra kläder och remmar. Namnet GTI härstammar från konstruktionen: "Greppa Tag I" även kallat "Hakgreppssystem".

Nu!


Idag är alla NOR-LYX vapenskåp modernt utrustade med det omtyckta, lättskötta och säkra HL-låset. Borta är problemen med att dyra vapen blir skrapade och att kläder och remmar skadas. NOR-LYX HL-lås är en utveckling mot ökad säkerhet och ger innehavaren ett inbrottsskydd som är mycket bättre. HL-låset rekommenderas av fackfolk.

Det är framförallt säkerheten som blivit bättre i ett NOR-LYX vapenskåp men även utrymmet inne i skåpen har ökat. Vi fortsätter att arbeta vidare för att i framtiden fortsätta erbjuda våra kunder de absolut bästa låssystem. Vi har lämnat kolvlåsningssystemen bakom oss och erbjuder idag båra kunder det lättskötta, underhållsfria och säkra HL-låset. NOR-LYX ligger alltid före när det gäller säkra vapenskåp. Om du vill veta mer eller har några frågor är du alltid välkommen att Kontakta oss.